Hopp til innhold

Informasjon om SPOND

Til alle speidere, rovere, foreldre og ledere:

Endring i kommunikasjonskanal for speidergruppa

Speidergruppa har hatt flere måter å sende ut informasjon til medlemmene i gruppa: papirlapper, epost, spond og kalender/info på hjemmesidene 1langesundsjo.no. Vi ser at det er lett for at informasjon ikke kommer frem, blir ført dobbelt, eller feil i en kanal, og ønsker å ha en felles måte å gjøre dette på i fremtiden.

Gruppetingetbesluttet på møte 28. november 2018 å gå for SPOND som informasjonskanal om møter og andre aktiviteter i forbindelse med speidergruppa.


SPOND er en lukket plattform for informasjon og aktiveter i lag og foreninger. Alle som er medlemmer og foreldre i speidergruppa vil få innbydelse til  den gruppen barna er i (småspeider/speider/rover). Pålogging er mulig både fra PC og nettbrett/telefon (app)

Alle planlagte aktiviteter og informasjon om møter vil fremover komme som aktiviteter eller arrangementer i SPOND. Den enkelte speider/forelder kan bekrefte deltakelse på møter, men det er ikke nødvendig å skrive innlegg til hele gruppa om at man ikke kommer av en eller annen grunn –det holder å melde seg av arrangementet. Beskjeder om arrangementet (foreksempel ta med grillmat eller spesielle ting på møtene) vil bli opplyst i arrangementet.

I og med at SPOND er valgt som primær informasjonskanal, oppfordrer vi alle som ikke har lastet ned appen til å gjøre dette. De som ikke har tilgang til SPOND kan bruke denne lenken for å søke tilgang: https://group.spond.com/OWPTT

Hjemmesiden 1langesundsjo.no vil bestå, men dette endres til å bli en ren informasjonsside om speidergruppa. Kalenderaktiviteter vil ikke bli oppført her.

Det er vurdert til at vi ikke benytter facebook aktivt på grunn av at det er mange som ikke har kontoer der. FB har i tillegg 13-års aldergrense,som gjør at vi ikke vil få med de yngre speiderene på dette. SPOND er en lukket plattform man må ha invitasjon for å delta på, og er vurdert å være et sikrere og mer fleksibelt alternativ enn facebook.

I spond finnes det også muligheter til å sende meldinger til alle medlemmene, samt skrive innlegg og legge til feks bilder eller videoer. Vi vil legge ut noen bilder og innlegg fra turer og andre aktiviteter. 

Innbydelse til turer sendes også via spond. Det er viktig at påmledingsfrister overholdes. Det finnes en funksjonalitet for å ta betaling til turer direkte ved påmelding, vi har foreløpig ikke tatt denne i bruk. 

Last ned SPOND appen på Appstore (iPhone) eller Playstore (Android). 

Les mer om SPOND her: www.spond.com